کاربرد فویل آلومینیومی در صنعت بسته بندی مواد غذایی

کاربرد فویل آلومینیومی در صنعت بسته بندی مواد غذایی

هر آنچه از کاربردها و ویژگی های فویل آلومینیومی درصنعت بسته بندی مواد غذایی باید بدانید

فویل های آلومینیومی، لایه های نازکی هستند که ضخامتی بین 0.004 تا 0.24 میلی متر را در بر می گیرند. عدم  واکنش پذیری و مقاومت آلومینیوم در برابر مواد شیمیایی و غذایی باعث شده تا از فویل آلومینیومی برای بسته بندی مواد غذایی، استفاده شود. به دلیل اهمیت این موضوع در جهان، در این مقاله به بررسی کاربرد های این فویل می پردازیم.

فویل آلومینیومی کاغذ دار:

کامپوزیت آلومینیوم و کاغذ که معمولا آن را به نام های فویل پلی کرافت و یا فویل کاغذ دار می شناسند، معمولا برای مواردی استفاده می شود که محصول دارای روغن، رطوبت و چربی باشد.

فویل کاغذ دار در مواد غذایی مانند کیسه های چای، لبنیات، کره، قهوه کاربرد دارد. این نوع فویل محصول مد نظر ما را در برابر میکروارگانیسم ها، عوامل مخرب و همچنین بو های مختلفی که در محیط وجود دارد، حفظ می نماید.

ضد آب بودن این چند سازه ی آلومینیومی، حتی در آب و هوای گرم، تقریبا 3 برابر بیشتر از فویل آلومینیوم استاندارد است.

گاهی علاوه بر کاغذ ها، یک لایه ی دیگری از فیلم پلی اتیلن به همراه آلومینیوم استفاده می شود. از این کامپوزیت چند لایه ی آلومینیومی برای محافظت بیشتر و نگهداری طولانی مدت مواد در دماهای مختلف، مثل نگهداری آب میوه ها در دمای اتاق، استفاده می شود.

خاصیت و ویژگی های آلومینیوم

خاصیت و ویژگی های آلومینیوم

 

فویل های آلومینیومی به دلیل ساختاری که دارد با مواد غذایی واکنش نمی دهد و موجب خراب شدن و یا تغییر طعم آنها نمی گردد مگر هنگامی که از موادی با واکنش پذیری زیاد مانند اسید ها و نمک ها استفاده شود. در این صورت می توان از لایه های دیگر همراه ورق آلومینیومی استفاده کرد.

چه ویژگی هایی فویل آلومینیومی را برای صنعت بسته بندی مواد غذایی مناسب ساخته است؟

  • آلومینیوم دارای قدرت بازتابش بالا می باشد و  اجازه ی ورود نور به داخل بسته های مواد غذایی را نمی دهد
  • بدون بو و بدون مزه ی خاصی است
  • مایعات را جذب نمی کند و از خود عبور نمی دهد
  • سبک بوده و هزینه ی حمل و نقل را کاهش می دهد
  • انعطاف پذیر می باشد
  • فویل های آلومینیومی سمی نیستند
  • به دلیل محافظت از محصول در برابر رطوبت، میکروب ها، اشعه ی ماورا ء بنفش، نور و … می توانند مواد غذایی را برای طولانی مدت حفظ و نگهداری کنند.

از فویل آلومینیوم می توان برای پخت مواد غذایی داخل آتش و یا فر استفاده کرد زیرا علاوه بر اینکه ذوب نمی شود و شکل و فرم خود را از دست نمی دهد، بو و طعم محیط بیرون را از بو و طعم محیط درون حفظ می کند.

استفاده از فویل های آلومینیومی در قوطی های آلومینیومی

شاید بتوان گفت یکی از پر کار برد ترین موارد استفاده از فویل های آلومینیومی در صنایع غذایی، استفاده از آن در قوطی های آلومینیومی برای انواع نوشابه، آب میوه و …می باشد.

این قوطی ها با اینکه در حجم بالایی تولید می شوند ولی به راحتی بازیافت می شوند.

امروزه هر چه یک کشور پیشرفته تر و به روز تر باشد بیشتر از موادی استفاده می کند که با محیط زیست سازگاری داشته باشد.

بعضی از افراد فکر می کنند که قوطی های نوشابه به دلیل داشتن گاز  با دیواره های آلومینیومی در طولانی مدت واکنش می دهند و مواد داخل قوطی های آلومینیومی را مسموم می کنند. این فکر اشتباه است زیرا این بطری ها زنگ نمی زنند و سمیتی برای مواد داخل خود ندارند.

اندازه ی قوطی های آلومینیومی استاندارد در کشور های مختلف:

روسیه، اروپا و هند330 میلی لیتر
آمریکا335 میلی لیتر
استرالیا375 میلی لیتر

 

 

فویل آلومینیومی برای بسته بندی قهوه

فویل آلومینیومی برای بسته بندی قهوه

در گذشته، بسته بندی قهوه در کیسه های پارچه ای و یا انواع دیگر کیسه ها انجام می شد. این کار دو عیب بزرگ به همراه داشت:

  • کیسه های در شرایط رطوبتی زیاد ممکن بود که رطوبت محیط را به خود جذب کنند
  • عطر خود را به مرور از دست می دادند

امروزه با گسترش فویل های آلومینیومی، استفاده از قهوه های فوری بدون جذب رطوبت و با حفظ طعم و عطر در جهان رو به افزایش می باشد.

کدام فویل آلومینیومی برای کدام محصول مناسب است؟

در صنایع مواد غذایی و بسته بندی برای هر نوع مواد غذایی، با توجه به دما، کارایی و حجمی که قرار است در بر بگیرد، ضخامت های مختلفی استفاده می شود. برای مثال:

  • فیلم های 10 تا 12 میکرومتر برای کاکائو، شکلات و آبنبات و … که میانگین آن بین 15 تا 7 میکرومتر است
  • فیلم های 30 تا 38 میکرومتر برای لبنیات و بسته بندی دسر و…
  • فویل های 70-50 میکرومتر آلومینیومی برای مارمالاد و پای ها

در بعضی از موارد مانند اسیدی بودن و یا شوری مواد غذایی، نباید آلومینیوم در تماس مستقیم با مواد باشد. از جمله ی این مواد غذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سس سیب، پوره سیب
  • ریواس
  • گوجه فرنگی
  • خیار شور
  • ماهی شور
  • برش هایی از مرکبات
  • شیرینی لیمو قبل از پخت

در سراسر جهان قوانین مخصوص برای بسته بندی مواد غذایی وجود دارد که برای استفاده ی افراد تولید کننده در دسترس قرار گرفته است. در این مقررات افراد می توانند لیست همه ی باید و نباید های لازم برای تولید بسته بندی ها ی مواد غذایی و همچنین تمام مونومر ها، افزودنی هاو مواد لازم برای این کار را بدانند.

بسته بندی مواد غذایی یک راه مدرن بازاریابی به حساب می آید که با توجه به رنگ و شکل، افراد را به خرید این محصول ترغیب می کند.

به دلیل تغییر روزانه ی هزینه ی مواد اولیه، شما می توانید برای به دست آوردن قیمت دقیق به روز و یا نوع فویل مناسب برای محصول خود، با متخصص های ما تماس بگیرید.

02122217172

 

منبع: شرکت آلومینیوم هزاره سوم میلاد(تولید کننده فویل آلومینیوم)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه